kk Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Witam Kiedyś zrobiłem takie oto ciasto: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Szukam przepisu na to ciasto, głównie chodzi o to, jak zrobić ciasto na rolady, które układa sie na dnie (z resztą sobie poradzę ;-) ) Z góry dziękuję za podanie namiaru na przepis albo chociaż nazwy. Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2013 Witaj :) Piękne ciacho i jakie wysokie 🙂 Ja kiedyś piekłam podobne ciasto i takie roladki robiłam z cienkiego ciasta biszkoptowego (tzn. z 4 jajek i krócej się go piecze, żeby się nie przypalił). Potem gdy tylko się ostudził, a nawet jeszcze letni smarowałam dżemem, dowolną masą lub tężejącą galaretką (rozpuszczoną w mniejszej ilości wody) i zwijałam. Można nakryć (zawinąć jeszcze) papierem lub folią i studzić w lodówce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi