NotForYou Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Witam, chciałem zaczerpnąć porad na temat przygotowania steków. Uwielbiam wręcz tą potrawę, ale niestety sam nie potrafię jej przyrządzić. Dużo przepisów w internecie, ale na moje pytanie konkretnych odpowiedzi nie znalazłem. A więc tak: -Z jakiego mięsa NAJLEPIEJ przyrządzać stek, aby smakował on jak najbardziej "amerykańsko", po prostu, aby był najlepszy? -Jaka jest różnica pomiędzy stekiem WOŁOWYM, a WIEPRZYWOM? -Gdzie kupić dobre mięso na stek i o co dokładnie prosić? Mieszkam niestety na wsi i ilość sklepów tu jest znikoma, ale mam dostęp do supermarketów jak np. carrefour, lidl czy biedronka. -Czy znacie jakieś sprawdzone i dobre przepisy na stek? Chodzi mi o jakąś klasykę, a nie cudowanie :D Najlepszy do tej pory stek zjadłem w restauracji Jeff's, a jego nazwa to Teryaki Pork Steak, czyli o dziwo stek wieprzowy. Pozdrawiam. Cytuj
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Dobre mięso na steak kupisz w Makro, czasami można dostać w innych marketach. Polecam rostbef, wg mnie lepiej sprawdza się niż polędwica. Jak Ci się uda to szukaj mięsa długo dojrzewającego, najlepiej takiego 21 dni. Różnica potrafi być znaczna. Polecę Ci 4 przepisy w formie videoinstruktaży, ale do końca tygodnia zrobię jeszcze kilka, bo chętka mnie na nie naszła: Później dołożę coś z polędwicy. Smacznego! Edytowane 19 Maja 2013 przez gabriellla Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi