sylwuśka Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Hej słuchajcie mam pytanko czy mrozicie rosół czy wywar z kurczaka, że by mieć na następne zupy ? proszę o szybką odpowiedź pilne Cytuj
minia51 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 rosół mroziłam ale przedtem przecedzałam przez gęste sitko. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 a po co przecedzałaś?? bo ja tak nie bardzo wiem nigdy nie mroziłam takich rzeczy. Mam takie wielkie kawałki kurczaka wiem, że bardzo tłusty wyszedł by rosół ale wiem też że na dwóch domowników plus dziecko to za wiele. Więc pomyślałam, żę pomroże i będę miała baze na zupe dla synka. tylko na początku myślałam o takim samym wywarze z kurczaka jeszcze bez przypraw i warzyw. Cytuj
minia51 Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 mrożę czysty rosół, jarzyny kwaśnieją, mięso mrożę osobno. Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 29 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2013 ja klaruję i robię mini porcje. bardzo się przydają. Cytuj
garnek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Z jednej strony jestem przeciwnikiem mrożenia takich rzeczy, z drugiej strony rzeczywiście może się to przydać podczas gotowania innych potraw :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 szczególnie jak są dzieciaki i potrzeba zrobić szybko niedużą porcję zupy albo wzbogacić sos. Cytuj
garnek Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Skoro mowa o dzieciach, to moim zdaniem lepiej użyć prawdziwego bulionu, nawet mrożonego, niż np. używać wegety albo kostek rosołowych. Co do wegety - w bardzo prosty sposób można zrobić wegetę własnej roboty. Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 1 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2013 nie no.. wegeta to sama sól plus inne poprawiacze smaku i syfy.. Cytuj
Gość zagotowana Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 A jeśli chodzi o mrożenie innych potraw, np. mięs, to jak długo je przechowujecie? Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 chyba wszystko zależy od tego ile "gwiazdkową" ma się zamrażalnik.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi