Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis na te jajka znalazłam w jakiejś starej gazecie,nie pamiętam już jakiej i zaciekawiona efektem postanowiłam je zrobić na święta 🙂

 

 

-5 jaj

-1 szk.octu winnego

-1 mała łyżeczka soli

-1/2 szk.cukru

-3 listki laurowe małe

-4 goździki

-1 kg.małych buraczków czerwonych

 

Buraczki obrać,umyć,pokroić w pół centymetrowe plastry,zalać wodą minimum 2 szk.wody i gotować do miękkości.W międzyczasie ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek.

Po ugotowaniu buraczki wyjąć,odmierzyć 2 szk.soku buraczanego i ugotować zalewę dodając,ocet,cukier,sól i przyprawy.

Obrane jaja włożyć do słoika i zalać zimną zalewą na około 24 godz.

Buraczki można wykorzystać do sałatki 🙂

post-2690-0-05758200-1364888951_thumb.jp

Opublikowano

Super! Ślicznie Ci dziękuję Doruniu, przepis bardzo ciekawy i wydaje się być łatwy, w przyszłym roku skorzystam z niego, pozdrawiam 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.