Dorunia Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Przepis na te jajka znalazłam w jakiejś starej gazecie,nie pamiętam już jakiej i zaciekawiona efektem postanowiłam je zrobić na święta 🙂 -5 jaj -1 szk.octu winnego -1 mała łyżeczka soli -1/2 szk.cukru -3 listki laurowe małe -4 goździki -1 kg.małych buraczków czerwonych Buraczki obrać,umyć,pokroić w pół centymetrowe plastry,zalać wodą minimum 2 szk.wody i gotować do miękkości.W międzyczasie ugotować jajka na twardo i obrać ze skorupek. Po ugotowaniu buraczki wyjąć,odmierzyć 2 szk.soku buraczanego i ugotować zalewę dodając,ocet,cukier,sól i przyprawy. Obrane jaja włożyć do słoika i zalać zimną zalewą na około 24 godz. Buraczki można wykorzystać do sałatki 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Super! Ślicznie Ci dziękuję Doruniu, przepis bardzo ciekawy i wydaje się być łatwy, w przyszłym roku skorzystam z niego, pozdrawiam 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Bardzo proszę Dorotko :)Na święta w sam raz,ale na jakąś imprezkę również sie nadają i z buraczków sałatkę można zrobić,to 2 potrawy za jednym zamachem :) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 No własnie po co czekać tak długo, spróbuję zrobić je wcześniej, za jednym razem 2 przekąski, fajny pomysł, dzięki :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.