Dorunia Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Tę sałatkę zrobiłam z buraczków,które zostały mi po marynowaniu jajeczek :) -6-7 małych buraczków -4 ogórki kiszone -1 puszka kukurydzy -oliwa -sól,biały pieprz,ocet do smaku Buraczki ugotowane pokroić w słupki,ogórki obrać ze skórki i również pokroić w słupki,kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce i doprawić oliwą solą,pieprzem i octem do smaku :) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Super pomysł, i coś dobrego i innego dla miłośników buraczków, czyli dla mnie, dzięki Doruniu :) Cytuj
avva3 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Aja znam inna prosta sałatke z buraczków: buraki (takie w zalewie octowej,w słoiku) 4-5 jajek 2-3 cebule 1 puszka groszku konserwowego pieprz,majonez Wszystko kroimy w kostke>(cebulke nasolic wczesniej i odcisnąć) Polecam! Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Też ciekawa sałatka, dziękuję skorzystam z przepisu na pewno 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Ciekawy przepis,ale ja nie używam majonezu więc zastąpię go oliwą i sokiem z cytryny :) Dziękuję za przepis :) Cytuj
UzytkownikMS Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Kuchnia ma to do siebie,można eksperymentować. Jak do jednej kuchni wejścia dwóch "kucharzy" to naprawdę powstać mogą cudne potrawy. Jedni nie lubią majonezu zastępują go czymś innym. Czym jeszcze co można zastąpić? Cytuj
maszyny Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ms to zależy w czym ten majonez chcesz zastąpić, nie ma jednego uniwersalnego zastępnika. Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dokładnie jedni nie lubią majonezu, inni go unikają (bo się odchudzają), a jeszcze inni nie mogą go jeść ze względów zdrowotnych... Ja zazwyczaj majonez zastępuję jogurtem naturalny, i czasami jest to pół na pół (majonez i jogurt naturalny), lub jogurt naturalny + musztarda, albo też jogurt naturalny i ketchup - ale to zależy co to za sałatka ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi