LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 witam, zima już się kończy.. choć niekoniecznie :) dla wszystkich amatorów zup polecam zupę z sezonowych warzyw. ostatnio robię ją z selera, pietruszki i ziemniaków. wszystkie warzywa pokrojone w kostkę gotuje na bulionie - może być warzywny. miękkie miksuję i doprawiam do smaku. najchętniej z odrobina gałki muszkatołowej. jutro w menu :) Cytuj
Gość faworek33 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Jadłam też wersję bardziej "wykwintną" z białą truflą. Również dobra, u siebie robię według tego przepisu co podałaś + kalafior. Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 nono...z truflą nie jadłam, ale wiem, że robi się ją z kalafiorem. wersją, którą podałam to taka trochę wersja zimowa, kiedy kalafior jest po prostu drogi.. ale jest dla wielbicieli smaku selera i pietruchy :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.