Libercio Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Sk艂adniki: 1l mleka 300g cukierk贸w kuku艂ek 4 budynie czekoladowe 250g mi臋kkiego mas艂a 2 艂y偶ki kakao 100ml likieru 艣mietankowego 250g herbatnik贸w Sos czekoladowy: 100g gorzkiej czekolady 2 艂y偶ki mas艂a 2 艂y偶ki miodu 50ml mleka Wykonanie: P贸艂 litra mleka przela膰 do garnka, w艂o偶y膰 do niego cukierki, podgrzewa膰 i miesza膰, aby cukierki si臋 rozpu艣ci艂y. W pozosta艂ym mleku rozrobi膰 wszystkie budynie. Mleko z kuku艂kami doprowadzi膰 do wrzenia i na wrz膮tek wla膰 rozrobione budynie. Ca艂y czas bardzo dok艂adnie miesza膰 aby nie powsta艂y grudki. W innej misce zmiksowa膰 mas艂o z dodatkiem kakao, nast臋pnie stopniowo dodawa膰 przestudzon膮 mas臋 kuku艂kow膮, a na ko艅cu wla膰 likier 艣mietankowy. W formie roz艂o偶y膰 jedn膮 warstw臋 herbatnik贸w, rozprowadzi膰 na niej 1/ kremu, kolejna warstwa herbatnik贸w + krem i ostatnia warstwa herbatnik贸w + reszta kremu. W k膮pieli wodnej rozpu艣ci膰 czekolad臋 i mas艂o, doda膰 mi贸d i mleko. Powsta艂ym sosem pola膰 gotowe ciasto i w艂o偶y膰 do lod贸wki na 5 h aby herbatniki si臋 rozmi臋k艂y. Niestety efektu ko艅cowego nie uda艂o mi si臋 uchwyci膰, bo zbyt szybko moi domownicy "po偶arli" ten placek:) Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 No no no zapowiada si臋 smacznie 馃檪 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.