Gość mysza_1989 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 1 ¾ kubka mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia½ łyżeczki sody¼ łyżeczki soli¾ kubka cukru ½ kubka mleka 6 łyżek jogurtu naturalnego ½ szklanki oleju 1 jajko ½ opakowania cukru wanilinowego Bakalie według uznania, my użyłyśmy: 3 łyżki żurawiny 8 śliwek kalifornijskich 5 łyżek pokruszonych płatków mogdałów 2 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich 1 łyżka rodzynek 1 małe jabłko (pokrojone w kostkę) Śliwki pokroić i namoczyć w ciepłej wodzie z żurawiną. Przygotowanie ciasta jak w pozostałych przepisach. Suche bakalie dodać do suchych składników, mokre do mokrych, wymieszać razem. Posypać cukrem pudrem ;) Cytuj
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Uwielbiam muffinki, a jeszcze bardziej bakalie wszelkiego rodzaju. Z pewnością te zagoszczą na moim stole w najbliższy weekend :D Serdecznie dziękuję za przepis ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.