Azalka Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Składniki: 1 kg ogórków Zalewa: 0,5 l octu, 0,5 l wody 0,5 kg cukru Składniki zalewy należy zagotować. Ogórki obrać i kroić wzdłuż na ćwiartki posolić według uznania i zostawić na 5 godzin. Do słoika wkładamy 2 ziarenka pieprzu, liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, koper i trochę gorczycy, układamy ogórki i zalewamy zalewą, pasteryzujemy 10 minut. Smacznego! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.