Dorota Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Witajcie :grin: Dużymi krokami zbliża się do nas dłuuugi majowy weekend! :biggrin: Jakie mamcie plany? ;-) Wyjazd (góry, morze), odpoczynek w gronie rodzinnym, może praca... Jaki macie przepis na aktywny weekend? Pewnie w ruch pójdą grille :mrgreen: Jak tam przygotowania? Ja dzisiaj rano byłam na zakupach, i myślałam, że nie wyjdę ze sklepu, tłok, wszędzie kolejki, wszyscy robią takie zapasy że... szok :wacko: Co dobrego będziecie rzucać na ruszt? Ja mam w planie kiełbaskę, szaszłyki z kurczakiem, kolorową papryką i cebulką, i jeszcze będą steki, muszę je dzień wcześniej zamarynować (będzie to marynata miodowa, bo chodzi za mną od jakiegoś już czasu ;-)) No i oczywiście sałatki: jedna taka mało składnikowa z porem, a druga na zielono z zieloną sałatą i szczypiorkiem z mojego ogórka, bo już jest fajny duży, do jedzenia gotowy 🙂 Już się tłumaczę sami tego nie zjemy, będą goście, którzy pomogą nam to wszystko opanować :mrgreen: Miłego odpoczynku dla Was Kochani :grin: Oby nam pogoda dopisała 🙂 Cytuj
Rudolf Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 Spędzam w domu. Ja zrobiłem pizze a w planach mam jeszcze skrzydełka z miodem oraz rogaliki. Cytuj
figiel Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 My dopiero dzisiaj zaczynamy grilowanie :).Pogoda wymarzona , cieplutko , słonecznie , zielono wkoło . Kurczak na piwie , ziemniaki pieczone . Na jutro szaszłyki , kiełbaska z grilla . Cytuj
basga Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 u mnie majowy weekend to ma tylko mąż a ja niestety głównie praca i spanie. Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2013 My w ten weekend postawiliśmy na ryby grillowane...był łosoś pieczony na grillu,tatar z łososia,pstrąg grillowany z warzywami w folii aluminiowej i dorsz duszony w śmietanie i porach :) Cytuj
UzytkownikMS Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Lato to dobra pora na grillowanie,w każdy weekend o ile pogoda dopisuje. Najszybciej i najwygodniej wychodzą kiełbaski. Humor również trzeba zamówić,bo bez niego nic nie uda się. Trwa weekend na pewno znajdą się chętni na grillowanie. Cytuj
maszyny Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Można powiedzieć że dopiero teraz jest szansa na rozpoczęcie sezonu grilowego Cytuj
cherycherylady Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Podobno w najbliższy weekend ma być ok 30 stopni, przynajmniej w moim łódźkim regionie. Także grillowanie będzie na pewno :) A po jedzieniu obowiązkowo turniej w badmintona :) Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2013 Maj i kolejne miesiące szybko minęły... mamy już sierpień i kolejny długi weekend przed nami - fajnie - tym razem wakacyjny :biggrin: Mam tylko nadzieję, że pogoda nam dopisze, pokaże się słoneczko i będzie ciepło, bo teraz zrobiło się zimno, a ja się tak do tego ciepełka przyzwyczaiłam :happy: My dzisiaj wybieramy się na ognisko i pieczonki - uwielbiam je :wub: a w weekend na pewno skusimy się na grilla :mrgreen: A Wy? Cytuj
MrFrodo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Weekend był ciepły i słoneczny, co pozwoliło na smakowitą zabawę przy grillu i ognisku :) trzeba to jak najszybciej powtórzyć :D Cytuj
Dorota Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2013 Oj, tak :D Ten weekend też jest ciepły i słoneczny, także można grillować i wypoczywać na świeżym powietrzu :D Miłego weekendu wszystkim życzę 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi