andy8 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Halinko piękna ta baba i Twoja Basiu również,ja za tydzień nastawiam się na wypieki bo moja córeczka skończy 2 latka :P Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2007 Andy jak Basia dodała zdjęcie to postanowiłam upiec, tylko z terminu się nie wywiązałam. Babki nasze z tego przepisu jak widać są bardzo ładne. Pozdrawiam Cytuj
Jagodka Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Witam serdecznie, jedno pytanie: czy mozna zamiast jogurtu dodac Kefir, bo akurat mam w domu? Pozdrwaiam cieplutko Cytuj
basga Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 Ja myślę,że można,z kefirem tez robi sie ciasta.Daj znać jak wyszło! Cytuj
Jagodka Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2007 zobacze czy sie dzis wieczorem wyrobie z babeczka, bo do 18-ej pracuje, potem lekcje z moim Synkiem a potem sama sie musze uczyc, sprzatac i prac a jutro o 5-ej (jak codzien) trzeba wstawac. Ale postaram sie dzis po pracy zrobic i sie niezwlocznie zamelduje. Dziekuje pieknie za bardzo szybka odpowiedz Cytuj
Jagodka Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 niestety nie zdazylam zrobic babeczki, obiecuje ze jak tylko zrobie to sie zamelduje dziekuje za przepis Cytuj
niuniaczek Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Dzięki Basiu, ze przypomniałaś ten przepis. Tak zachwalałyście ze i ja sie skusiłam. Tylko zrobiłam ja cos na kształt tulipana - ciasto podzieliłąm na 4 częsci :Do 1 dodałam kisiel truskawkowy, do 2 kakao, do 3 mak i bakali a 4 zostawiłam białą. Takie urozmaicenie. Nie wiem czy zdążę wkleić zdjecie, bo wczoraj ładowałam akumlatory , połowa zniknęła od ręki. Dzisiaj jak wrócę chłopcy już będą w domu i pewnie zjedzą :P Babka jest pulchna i smaczna. Ja jestem generalnie zwolenniczką ciast bez masy. Pycha. polecam :P Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 Agnieszko cieszę się że jesteś z babki zadowolona, robiąc zgodnie z przepisem musi się każdemu udać. Cytuj
Klosewik Opublikowano 19 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2007 I wyszedł mi zakalec, nie do końca, ale jednak zakalec. :P Cytuj
niuniaczek Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 A to dziwne, ja robiłam pierwszy raz i wyszło ok. Tam pisze, żeby długo miksować jajka - może nie miksowałaś. Do pieczenia takich ciast zawsze włączam termoobieg (po ok 10 min pieczenia). szkoda, :P ze Ci nie wyszło - wydawało mi sie że to niemożliwe, bo babka ładnie rośnie. Spróbuj jeszcze raz. :P Nie ma co sie zrażać :P Cytuj
andy8 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Klosewik zrób z krupczatki,do babek to mąka najl;epsza :wink: Cytuj
Klosewik Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 10 minut miksowałam, jak w przepisie. Spróbuję z krupczatką. A zakalec i tak zniknął, bo nic innego, słodkiego do kawy nie było. :!: :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 20 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2007 Ja użyłam mąki tortowej i piekłam bez termoobiegu i babka była super. Cytuj
apsik Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Skusiłam się dzisiaj na babkę po pozytywnych komentarzach i jestem bardzo zadowolona,udała się pomimo że mam popsuty mikser i działa tylko na najwolniejszych obrotach. Babeczka pulchna,pachnie wspaniale i szybko znika. Mam tylko pytanie czy do samego końca się miksuje,nawet z mąką -ja wymieszałam łyżką bo mikser ledwo dychał. :wink: Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych wypieków. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi