Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Babka wyszla fantastycznie :!: Pulchna i wspanialy smak! Tak jak Ina, uzylam maki tortowej i make tez miksowalam w robocie. Dodalam tez drobno starta skorke z jednej cytryny. Dolaczam zdjecia. Kleopatro, serdecznie dziekuje za przepis! Dodaje go do mojego stalego zbioru :wink:

post-6908-1190574807_thumb.jpg

post-6908-1190574814_thumb.jpg

post-6908-1190574823_thumb.jpg

Opublikowano

Dziś upiekłam ZNOWU tę babkę,tym razem dodałam zmielonych ,prażonych orzechów włoskich...pychota również.

post-4359-1190908989_thumb.jpg

Opublikowano

Babeczke zrobilam juz 3 razy. PRZEPYSZNA. Moja cala rodzina jest w fan-clubie tego ciacha. Robilam z kefirem i z jogurtem, nie ma praktycznie roznicy w smaku. Pierwsza robilam z dodatkiem rodzynek, druga z kawaleczkami czekolady, trzecia z rodzynkami i z czekolada. Za kazdym razem wysmienita. Musze powiedziec, ze nie przepadam za babkami (lubie bardziej torty) ale ta babka jest super. Dziekuje pieknie za przepis.

Opublikowano

Hej Jagodka, dzieki :-) Ja tez dzisiaj ja znowu upieklam! Cala rodzinka to ciacho uwielbia. Tym razem upieklam z jogurtem slodkim, waniliowym (bo innego nie mialam), zmniejszylam ilosc cukru do 250g (uzylam tez cukier brazowy/ciemny) i dodalam troche skorki i sok z cytryny. O rodzynkach zapomnialam ;-) Wyrosla wspaniale, ale jeszcze nie probowalismy. Jak sprobojemy to dam znac jaki ma smak z tymi zmianami i dodam tez fotki.

Opublikowano

Nani na zdjęciach widać jaką piękną babkę upiekłaś. Koniecznie daj nam znać jaki smak ma ta babka z tymi zmianami. Ja myślę że napewno też będzie tak samo smaczna, a może jeszcze smaczniejsza?. Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano

Nani, napewno jest tez wspaniala. Jak ja zauwazylam, to z kefirem, byla jaka takas "mokrzejsza". Wczoraj zrobilam z jogurtem i musze powiedziec, ze nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale sie spowrotem przerzuce na kefir. Bardzo swietna babka, dziekuje jeszcze raz za przepis. Cieplutkie pozdrowionka

Opublikowano

P. Halinko i Jagodko - niestety eksperyment nie bardzo sie udal (moim zdaniem, chociaz rodzinka sie ze mna nie zgadza) - babka nadal byla calkiem dobra, ale zrobil sie w miejscach zakalec (odrobina) i sadze, ze wanilia w jogurcie nie bardzo pasowala do soku cytrynowego. Nastepnym razem sproboje z kefirem w oryginalnej recepturze :shock: Dziekuje za poparcie moich wymyslow :mrgreen:

Opublikowano

Tym razem nie miałam większych problemów z babką, zakalca nie ma, ale... No właśnie, na waszych zdjęciach ciasto wygląda jak drożdżowe, takie pulchne, z wielkimi dziurami powietrza, a moja babeczka taka trochę ścisła... Gdzie tkwi problem ? Dodam, że ubijałam, tyle czasu, ile potrzeba, masa jajeczna była gęściutka i biała, dałam też tym razem mąkę krupczatkę.

Opublikowano

Ja sadze, ze ma to zwiazek z rodzajem uzytego jogurtu. U mnie na przyklad, z samym jogurtem byla konsystencja bardziej puszysta ale "suchsza". Za to z kefirem byla mokrzejsza i pecherzyki powietrza byly bardzo gesto ale nieco mniejsze, za to babeczka byla wspaniale wilgotna. Przepis jest super i jest bardzo czestym gosciem na naszym stole.

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzis zrobilam eksperyment: Zrobilam ciasto do babki jako spod i wierzch szarlotki. Jeszcze jest ciepla, wiec nie moge sprobowac. Wyglada pieknie (szkoda, ze nie moge Wam pokazac) Podziele sie wrazeniami smakowymi. Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.