basga Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Tak,ja idę na łatwiznę i z mąką miksowałam w robocie, :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Ja też miksowałam mąkę w robocie, mikserem tak samo można bo nie ma żadnej różnicy. Cytuj
NaniWahine Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2007 Babka wyszla fantastycznie :!: Pulchna i wspanialy smak! Tak jak Ina, uzylam maki tortowej i make tez miksowalam w robocie. Dodalam tez drobno starta skorke z jednej cytryny. Dolaczam zdjecia. Kleopatro, serdecznie dziekuje za przepis! Dodaje go do mojego stalego zbioru :wink: Cytuj
basga Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Dziś upiekłam ZNOWU tę babkę,tym razem dodałam zmielonych ,prażonych orzechów włoskich...pychota również. Cytuj
Jagodka Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Babeczke zrobilam juz 3 razy. PRZEPYSZNA. Moja cala rodzina jest w fan-clubie tego ciacha. Robilam z kefirem i z jogurtem, nie ma praktycznie roznicy w smaku. Pierwsza robilam z dodatkiem rodzynek, druga z kawaleczkami czekolady, trzecia z rodzynkami i z czekolada. Za kazdym razem wysmienita. Musze powiedziec, ze nie przepadam za babkami (lubie bardziej torty) ale ta babka jest super. Dziekuje pieknie za przepis. Cytuj
Jagodka Opublikowano 27 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2007 Nani przepiekne zdjecia. Od razu nabieram ochoty znowu ja upiec. Pozdrawiam Cytuj
NaniWahine Opublikowano 29 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2007 Hej Jagodka, dzieki :-) Ja tez dzisiaj ja znowu upieklam! Cala rodzinka to ciacho uwielbia. Tym razem upieklam z jogurtem slodkim, waniliowym (bo innego nie mialam), zmniejszylam ilosc cukru do 250g (uzylam tez cukier brazowy/ciemny) i dodalam troche skorki i sok z cytryny. O rodzynkach zapomnialam ;-) Wyrosla wspaniale, ale jeszcze nie probowalismy. Jak sprobojemy to dam znac jaki ma smak z tymi zmianami i dodam tez fotki. Cytuj
ina12 Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Nani na zdjęciach widać jaką piękną babkę upiekłaś. Koniecznie daj nam znać jaki smak ma ta babka z tymi zmianami. Ja myślę że napewno też będzie tak samo smaczna, a może jeszcze smaczniejsza?. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
Jagodka Opublikowano 30 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2007 Nani, napewno jest tez wspaniala. Jak ja zauwazylam, to z kefirem, byla jaka takas "mokrzejsza". Wczoraj zrobilam z jogurtem i musze powiedziec, ze nie wiem dlaczego tak sie dzieje, ale sie spowrotem przerzuce na kefir. Bardzo swietna babka, dziekuje jeszcze raz za przepis. Cieplutkie pozdrowionka Cytuj
NaniWahine Opublikowano 2 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2007 P. Halinko i Jagodko - niestety eksperyment nie bardzo sie udal (moim zdaniem, chociaz rodzinka sie ze mna nie zgadza) - babka nadal byla calkiem dobra, ale zrobil sie w miejscach zakalec (odrobina) i sadze, ze wanilia w jogurcie nie bardzo pasowala do soku cytrynowego. Nastepnym razem sproboje z kefirem w oryginalnej recepturze :shock: Dziekuje za poparcie moich wymyslow :mrgreen: Cytuj
Klosewik Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Tym razem nie miałam większych problemów z babką, zakalca nie ma, ale... No właśnie, na waszych zdjęciach ciasto wygląda jak drożdżowe, takie pulchne, z wielkimi dziurami powietrza, a moja babeczka taka trochę ścisła... Gdzie tkwi problem ? Dodam, że ubijałam, tyle czasu, ile potrzeba, masa jajeczna była gęściutka i biała, dałam też tym razem mąkę krupczatkę. Cytuj
Jagodka Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Ja sadze, ze ma to zwiazek z rodzajem uzytego jogurtu. U mnie na przyklad, z samym jogurtem byla konsystencja bardziej puszysta ale "suchsza". Za to z kefirem byla mokrzejsza i pecherzyki powietrza byly bardzo gesto ale nieco mniejsze, za to babeczka byla wspaniale wilgotna. Przepis jest super i jest bardzo czestym gosciem na naszym stole. Cytuj
figiel Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Zachęcona Waszymi komentarzami i deszczową pogodą upiekłam dzisiaj babkę jogurtową. Jeszcze ciepła była konsumowana :sad: .Przepis dodaję do ulubionych.Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj
Jagodka Opublikowano 27 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2007 Dzis zrobilam eksperyment: Zrobilam ciasto do babki jako spod i wierzch szarlotki. Jeszcze jest ciepla, wiec nie moge sprobowac. Wyglada pieknie (szkoda, ze nie moge Wam pokazac) Podziele sie wrazeniami smakowymi. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.