Justyna.K Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Dziś upiekłam tą babkę (niestety zepsuł mi się aparat i na razie się nie pochwalę zdjęciami) BABKA przepyszna jeszcze takiej nie jadłam.Ja zrobiłam bez rodzynek i skórek i jest taka delikatna.Polecam na pewno jeszcze nie raz zrobię. Pozdrawiam Cytuj
broker Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Coś mi chyba nie wyszła ta babka... słabo wyrosła, pieczona około godziny bo patyczek był wilgotny. Zamiast rodzynek są brzoskwinie, może dlatego... Cytuj
Kaliope Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 broker... może babka Ci nie wyszła (jak mówisz) dlatego, że masz formę bez "komina".. a może rzeczywiście brzoskwinie były za ciężkie? Ale na zdjęciu wygląda baaardzo apetycznie, nie powiedziałabym, że coś się nie udało :?: Smakowite ciasto :razz: Cytuj
halina mlodzieniak Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Kiedy tylko odkrylam ten przepis , babka ta byla pieczona bardzo czesto, pieklam ja rowniez dla dzieci w przedszkolu i powiem szczerze ze zawsze mi wychodzila. Od jakiegos czasu babka ta miala tendencje do zaklaca i sobie ja odpuscilam .. a szkoda bo naprawde jest swietna. Zastanawialo mnie to co moglam robic zle skoro zawsze pieklam tak samo zgodnie z przepisem. Ale tak czy inaczej znowu ja upieke bo narobiliscie mi apetytu. Pozdrawiam Cytuj
broker Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Hmmm, w sumie w smaku nie była nawet zła (dlatego zabrakło fotek w przekroju :?: )... Cytuj
figiel Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Babka pyszna , dawno nie piekłam ,a dzisiaj przypomniałam sobie o niej . Cytuj
broker Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Znowu ją upiekłem i niestety na dnie był droby zakalec. Co robię nie tak? ;) Cytuj
figiel Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Myślę ,ze cały sekret udanego wypieku tkwi w ubijaniu jaj z cukrem ...wykonuję te czynnośc nawet dłużej - ok.13 minut , cukier musi się rozpuscić w tej masie .Ostatnio dałam mniej cukru i oleju niż jest w przepisie. Pozdrawiam ;) Cytuj
broker Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 A może warto zmielić wcześniej cukier na puder? Cytuj
wronisia Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Witam wszystkich! Taką babkę mam zamiar upiec na święta. W jak wielkich formach ją piekłyście? Bo ja kupiłam formę na 2 kg ciasta i się zastanawiam czy jak podwoję ilość składników to babka mi się upiecze. Dodam że forma jest z kominem. Pokusiłam się na nią i kupiłam na Allegro [LINK NIEAKTUALNY] Super byłoby gdyby wyszła. Zdjęcia dołaczę po świętach. Cytuj
figiel Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 A ja właśnie dzisiaj piekę tę babkę . Uwielbiam ten śmietankowy smak :) . Wronisia babka jest dość spora ,myślę ,ze wystarczy z jednej porcji upiec ,bo wyrasta ,ze hej :D ..Ja piekę w średniej foremce z kominkiem i zawsze wyrasta sporo poza formę . Pozdrawiam- miłego dnia :twisted: Cytuj
broker Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 Czy zbyt gęste ciasto może być przyczyną powstawania zakalca? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi