Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W niedzielę przychodzi do mnie na obiad mój chłopak. Oboje uwielbiamy eksperymenty w kuchni. Niestety on jest lepszym kucharzem, ale nie wiem co myślał umawiając się u mnie na obiad. I tu się zaczyna problem. Jakie danie poroponujecie, jakie surówki dodatki? Uwielbiamy dziwne połączenia smaków. Najlepiej coś mięsnego (on) i warzywnego (ja). Błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!1

 

Opublikowano

Może coś z tego:

 

Zerknij do działu dań głównych (https://www.smaczny.pl/forum/forum/19-dania-g%C5%82%C3%B3wne/), tam jest mnóstwo smacznych propozycji, każdy wybierze tam coś dobrego dla siebie 🙂

 

A z surówek:

https://www.smaczny.pl/forum/topic/5726-surowka-z-bialej-rzepy/

https://www.smaczny.pl/forum/topic/3748-prosta-surowka-z-porow/

https://www.smaczny.pl/forum/topic/1393-surowka-z-selera-i-melona/

Opublikowano

Ja polecam faszerowana cukinie :) (przepis na 2 cukinie średniej wielkości -4 połówki) cukinie nalezy przekroic i pozbawic nasion. Przygotowujemy farsz: poł kilo mięsa mielonego, jedna papryka, 2 marchewki, może pół puszki kukurydzy, żółty ser, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, por. Podsmażamy cebulke z porem, następnie dodajemy mieso mielone - solimy,, pieprzymy. Gdy sie podsmaży wrzucamy papryke i marchewke startą na tarce. Dodajemy 2 łyżki koncentratu, dolewamy trochę wody, czosnek i przyprawiamy do smaku. Gdy farsz wystygnie lekko wypełniamy łódeczki z cukinii, posypujemy żółtym serem i pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach :) przepyszne - robiłem w sobote na obiad :))

Opublikowano

Ja polecam faszerowana cukinie 🙂 (przepis na 2 cukinie średniej wielkości -4 połówki) cukinie nalezy przekroic i pozbawic nasion. Przygotowujemy farsz: poł kilo mięsa mielonego, jedna papryka, 2 marchewki, może pół puszki kukurydzy, żółty ser, przyprawy, koncentrat pomidorowy, cebula, czosnek, por. Podsmażamy cebulke z porem, następnie dodajemy mieso mielone - solimy,, pieprzymy. Gdy sie podsmaży wrzucamy papryke i marchewke startą na tarce. Dodajemy 2 łyżki koncentratu, dolewamy trochę wody, czosnek i przyprawiamy do smaku. Gdy farsz wystygnie lekko wypełniamy łódeczki z cukinii, posypujemy żółtym serem i pieczemy w piekarniku ok. 30 minut w 180 stopniach 🙂 przepyszne - robiłem w sobote na obiad 🙂)

 

 

A jakieś dodatki do tego?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.