asia138 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 OMLET NA SŁODKO: 2 jaja (całe) 1 lub 2 łyżki mąki 1 lub 2 łyżki cukru (jak kto lubi) szczypta proszku do pieczenia (na oko) odrobinę soli Najlepiej smakuje z owocami, dżemem, bitą śmietaną i czekoladą, bądź lodami. Do tego kakao i śniadanko będzie dobrym początkiem dnia. :biggrin: SMACZNEGO! ;-) 2 Cytuj
turaz15 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Już mi ślinka pociekła, jutro to zrobię swojej dziewczynie na śniadanie. Dziękuje za przepis. :cool: Cytuj
Konsumentka Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2013 Właśnie zaczęłam robić, nie moge sie doczekać az zaczne jeść :D Cytuj
MagicalCuisine Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Własnie dzisiaj u nie omlety na śniadanie są. Z truskawkami, bananami, kiwi i białą czkeoladą. Do tego kakao i humor na początek dnia bardzo dobry :) Cytuj
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Zawsze dawalam do omletu oddzielnie żółtka a oddzielnia białka ubite na piane Cytuj
MrFrodo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Dominika888 możesz np. zsunąć omlet na talerz i wrzucić go z powrotem drugą stroną. Powinno się udać ;) Cytuj
Adelka Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 ja robię bez mąki i bez proszoszku do pieczenia, biała i żółtka osobno ubijam, w mojej ulubionej wersji dodaje do ciasta pokrojonego banana i kakao :) Cytuj
sunseadream Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2018 Ja robię omlety biszkoptowe, są równie proste i bardzo smaczne. Cukru nie dodaje, za to na wierzch kładę trochę słodkiego dżemu, ew. świeżych owoców. Skoro mowa o biszkoptowych, to oczywiście ubijam piane z białek i dodaje do niej masę jajeczna (roztrzepane żółtka z odrobina mleka dla większej delikatności w smaku) i make. Ale i bez maki można się obejść, widziałam raz jeszcze prostszy przepis na omlety bananowe, wystarczy zgnieść banana i połączyć z jajkami, w smaku słodkie no i bajecznie proste. A i trzymają się :) Robiłam i gorąco polecam, zarówno jedne jak i drugie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi