Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

no to Figielku dobrze zrobiłaś ale trzeba przyznać,że kiełbasa bardzo bobrze wygląda-chyba reklamowałaś to znalezisko?

A ja po południu dostanę szynkowar!

Opublikowano

:neutral: nie uwierzycie ! ...ale nikt się tym nie zainteresował !!!!!!!!!!!!!! . :mrgreen: .. A kiełbaska moja ulubiona wiejska z indyka po 20,45zł za kg. ...dlatego wolę kawałek mięska , chociaz nie mam pewności  czy nie z padliny :wacko: .

Ja też czekam na listonosza ;-)

Katarzyna daj znać jak te udka wyszły 🙂

Opublikowano

Ja wierzę niestety.

A mój szynkowar już dotarł ale nie mam pomysłu ,chyba zrobię po prostu kawałki łopatki i na chleb będzie bo od jutra pracuję 4 dni po 12 godzin to nie będę się na razie bawic.

Opublikowano

Mam uraz do tłuszczu więc czy można robić w tym "ustrojstwie" wędliny z bardzo chudego mięsa?

Żadne karkówki, łopatki i drób ze skórą.

Opublikowano

Myślę że zdecydowanie można robić wszystko co tylko na co ma się ochotę.

Na filmikach są przeróżne wyroby.

Moje dzieło > 4 udka > zniknęły tak szybko że nawet dobrze nie pojadłam :razz:

post-3146-0-45167000-1370981535_thumb.jp

post-3146-0-03985600-1370981579_thumb.jp

Opublikowano

Mniamniuśne!

Ja fotek nie mam i dopiero raz coś tam wymodziłam i przedobrzyłam oczywiście bo łopatkę pokroiłam w kostkę,wymieszałam z przyprawami i zostawiłam na noc w lodówce.Rano zapakowałam do szynkowaru ale...tyle tego było że już nie miałam jak założyć tej sprężyny więc worek tylko zakręciłam ,założyłam przykrywkę i tak pyrkało 2,5 godziny.Potem się studziło całą noc w lodówce i nie powiem,smaczne było a jak pachniało w całym domu!

Tyle że podczas krojenia zwłaszcza części od góry rozwalało mi się na drobne kawałki ale 1,5 kg wędliny prawdziwej zniknęło.

Opublikowano

Ja dziś kupiłam : kawałek pręgi wołowej, gulaszowe cielęce, polędwicę wieprzową i samo mięsko z golonki ( bez skóry i tłuszczu ) zasypałam przyprawami i leżakuje już w kociołku w lodówce > jutro będzie gotowanie i czekanie na efekt. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dziś kupiłam : kawałek pręgi wołowej, gulaszowe cielęce, polędwicę wieprzową i samo mięsko z golonki ( bez skóry i tłuszczu ) zasypałam przyprawami i leżakuje już w kociołku w lodówce > jutro będzie gotowanie i czekanie na efekt. 

Z tej mieszanki wyszło takie cudo .

post-3146-0-05055200-1372080005_thumb.jp

post-3146-0-10813000-1372080045_thumb.jp