Katarzyna Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Brawo Basiu :razz: :razz: :razz: Pochwal się swoim dziełem. I jeszcze raz dziękuję za wiadomość :P Cytuj
figiel Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Po takim "znalezisku" w kiełbasie :angry: , decyzja o zakupie szynkowaru była tylko formalnością ;-) ...czekam na dostawę . Cytuj
Katarzyna Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 O Matko :shock: :shock: :evil: :shock: :shock: Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ojej! :shock: :shock: :shock: :shock: ble.... wygląda obrzydliwie! Cytuj
basga Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 no to Figielku dobrze zrobiłaś ale trzeba przyznać,że kiełbasa bardzo bobrze wygląda-chyba reklamowałaś to znalezisko? A ja po południu dostanę szynkowar! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ja dziś jadę po udka i zaczynam szykowanie :P Cytuj
figiel Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 :neutral: nie uwierzycie ! ...ale nikt się tym nie zainteresował !!!!!!!!!!!!!! . :mrgreen: .. A kiełbaska moja ulubiona wiejska z indyka po 20,45zł za kg. ...dlatego wolę kawałek mięska , chociaz nie mam pewności czy nie z padliny :wacko: . Ja też czekam na listonosza ;-) Katarzyna daj znać jak te udka wyszły 🙂 Cytuj
basga Opublikowano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2013 Ja wierzę niestety. A mój szynkowar już dotarł ale nie mam pomysłu ,chyba zrobię po prostu kawałki łopatki i na chleb będzie bo od jutra pracuję 4 dni po 12 godzin to nie będę się na razie bawic. Cytuj
AnnaK Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Mam uraz do tłuszczu więc czy można robić w tym "ustrojstwie" wędliny z bardzo chudego mięsa? Żadne karkówki, łopatki i drób ze skórą. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Myślę że zdecydowanie można robić wszystko co tylko na co ma się ochotę. Na filmikach są przeróżne wyroby. Moje dzieło > 4 udka > zniknęły tak szybko że nawet dobrze nie pojadłam :razz: Cytuj
figiel Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Mniam !! ! ... ja robiłam z udżca indyczego , wyszły podobne i tez zjedzone w mgnieniu oka :wacko: . Nastepne wypróbuje ze schabu i potem boczuś jakiś chudy ;-) Cytuj
basga Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Mniamniuśne! Ja fotek nie mam i dopiero raz coś tam wymodziłam i przedobrzyłam oczywiście bo łopatkę pokroiłam w kostkę,wymieszałam z przyprawami i zostawiłam na noc w lodówce.Rano zapakowałam do szynkowaru ale...tyle tego było że już nie miałam jak założyć tej sprężyny więc worek tylko zakręciłam ,założyłam przykrywkę i tak pyrkało 2,5 godziny.Potem się studziło całą noc w lodówce i nie powiem,smaczne było a jak pachniało w całym domu! Tyle że podczas krojenia zwłaszcza części od góry rozwalało mi się na drobne kawałki ale 1,5 kg wędliny prawdziwej zniknęło. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ja dziś kupiłam : kawałek pręgi wołowej, gulaszowe cielęce, polędwicę wieprzową i samo mięsko z golonki ( bez skóry i tłuszczu ) zasypałam przyprawami i leżakuje już w kociołku w lodówce > jutro będzie gotowanie i czekanie na efekt. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ja dziś kupiłam : kawałek pręgi wołowej, gulaszowe cielęce, polędwicę wieprzową i samo mięsko z golonki ( bez skóry i tłuszczu ) zasypałam przyprawami i leżakuje już w kociołku w lodówce > jutro będzie gotowanie i czekanie na efekt. Z tej mieszanki wyszło takie cudo . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi