Gość michal418 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Witam szukam przepisu na sok z aronii z góry dziekuje 8) Cytuj
->Renia<- Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 1 kg aronii 1 litr wody 100 liści z wiśni gotować 50 min. na drugi dzień przecedzić dodać 1 kg cukru i łyżeczkę kwasku cytrynowego. Zagotować przelać do butelek. Jeśli chcesz zrobić nalewkę dodaj spirytus i gotowe. SMACZNEGO Cytuj
Gość michal418 Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Wielkie dzieki :lol: nareszcie bede miec dobry soczek :lol: Cytuj
->Renia<- Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Proszę bardzo jest naprawdę pyszny a nalewka jeszcze bardziej. Polecam się na przyszłość. Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Ja podaję przepis z którego robię sok i konfiturę. Na 1 kg owoców aronii, 1 kg cukru, 2 szklanki wody, 1 szklanka soku z jabłek. 50 dag cukru rozpuścić w 2 szklankach wody. Do wrzacego syropu włożyć umyte, oberwane z baldachów owoce aronii, zagotować, odstawić na 24 godziny. Następnie doprowadzić przetwór do wrzenia, odlać sok. Sok pasteryzuję. Konfitura Do owoców dodać sok z jabłek i pozostały cukier, podgotować 5 minut i znów zostawić na całą dobę. Po upływie doby podgotować jeszcze kilka minut przetwór, złożyć do małych, wymytych sloików, od razu szczelnie zamknąć. Ja je pasteryzuje. Przepis ten posiadam z książeczki " Z Tobą w kuchni" wydanie z lat 80-tych. ina12 Cytuj
Marcin Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 A jeżeli chodzi o nalewkę to my mamy taki przepis: https://www.smaczny.pl/przepis,nalewka_z_aronii Cytuj
ina12 Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2006 Nalewki z aronii nie przeoczyłam, zainteresował mnie ten przepis już wcześniej. Mam zamiar zrobić nalewkę w tym roku jak zbiorę owoce na działce. Dziękuję i pozdrawiam. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi