kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2004 25 dkg masla lub margaryny,25 dkg cukru,5 jajek,25 dkg maki,25 dkg (kostka )sera philadelphia,cukier waniliowy,1 lyzeczka proszku do pieczenia,sok z jednej cytryny.Mozna dodac aromat cytrynowy(wowczas babka bedzie cytrynowa) przygotowanie::::::::: Margaryne z cukrem ucieramy na srednich obrotach do bialosci i dodajemy po jednym jajku,cukier waniliowy,serek,sok z jednej cytryny oraz make polaczona z proszkiem do pieczenia.Dobrze jesli wylejemy ciasto do odpowiedniej formy ,specjalnie przeznaczonej do pieczenia babek.Uprzednio forme posmarowac delikatnie tluszczem i podsypac lekko bulka tarta.Wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec okolo 30-40 min. w tem.190-200 st C.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem. Babka smakuje lepiej,jesli po wystygnieciu wlozymy ja do lodowki. smacznego ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.