monika76 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Składniki: 4 jajka,5 dag masła,15 dag mąki,łyżka kaszy manny,szczypta soli Wykonanie: Masło utrzeć z żółtkami na puszystą masę.Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Do masy dodać kaszę i po trochu dodawać mąkę oraz pianę z białek.Delikatnie wymieszać. Łyżką stołową ,maczaną w gorącej wodzie,kłaść niewielkie kluski na osolony wrzątek.Gotować ok.3-4 min od wypłynięcia. Smacznego... Cytuj
Azalka Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Fajny przepis, tylko nie wiem z czym to można podać, nigdy nie robiłam takich klusek. Czy masz jakiś sprawdzony pomysł? Cytuj
monika76 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Witaj..... Ja te kluski podaje w podobny sposób jak kluski śląskie czy kopytka. Można je podawać z przeróżnymi sosami lub polane masełkiem. Zresztą jak spróbujesz to moża wpadniesz na jakiś pomysł z czym je podać następnym razem... Są naprawdę pyszne i bardzo pulchniutkie....warto spróbować. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi