Jolcia Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Przepis dostałam od siostrzenicy i zaraz go wypróbowałam. Ciasteczka są kruche i pyszne. Polecam i mam nadzieję ,że nie ma jeszcze tego przepisu na forum.Jeśli jest to proszę go usunąć. Składniki - 2 szklanki mąki -20 dag masła 82% tłuszczu -1/2 szklanki cukru -1 jajko -1 łyżeczka proszku -1 i 1/2 szklanki słonecznika Słonecznik uprażyć na suchej patelni i ostudzić. Wszystkie składniki połączyć i wyrobić ciasto. Robić kulki wielkości orzecha , układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć. Zostawiać odstępy. Piec w nagrzanym piekarniku 170 C ok 20 minut na złoty kolor. Ostatnio dałam 1 szklankę słonecznika i 1/2 szklanki rodzynek. Też super. 1 Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Wygalają pysznie Jolu, i chyba nie ma ich na forum, myślę, że się na nie skusze w najbliższym czasie, bo lubię słonecznik, a ten prażony to najbardziej :mrgreen: Dziękuję za przepis i pozdrawiam Cię :D Cytuj
smacznamarta Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2013 Uwielbiam wszystko co jest ze slonecznikiem [LINK NIEAKTUALNY] kruche ciasteczka szczególnie ! Zaraz biorę sie za zrobienie ! Cytuj
MrFrodo Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Pyszne są takie ciasteczka, ja też bardzo lubię ze słonecznikiem :) Cytuj
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Czyli nie będę oryginalna jak stwierdzę, że też uwielbiam słonecznik :grin: Ciastka zrobiłam, są rewelacyjne. Kruche i pyszne - doskonałe do herbaty. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Armenika Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi