AnnaK Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 1 kg czereśni 20-25 dag cukru 1 cytryna Czereśnie wydrylować, włożyć do garnka w którym będą smażone, zasypać cukrem i polać sokiem z cytryny. Odstawić na kilka godzin żeby puściły sok. Po tym czasie podgrzewać na małym ogniu do momentu zawrzenia. Gotować 20-30 minut, aż sok odparuje. Ilość cukru zależy od słodkości owoców lub naszego upodobania. Cytuj
Dorota Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Dziękuję Ci Aniu za ten przepis, jak będę miała większą ilość czereśni to skuszę się na dżemik. Uwielbiam czereśnie! Mniam :grin: Też zawsze dodaję sok z cytryny do dżemu, dla pięknego koloru, ale ja zawsze dodaję ten sok na samym końcu, tuż przed nałożeniem dżemu do słoików, a tym razem zrobię tak jak piszesz :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.