SmakoszkaSmak Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Składniki: kostka masła 1,5 szklanki cukru szklanka mleka cukier waniliowy 4 łyżki kakao zapach rumowy 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 5 białek Masło, cukier, mleko, cukier waniliowy i kakao gotujemy 20 min. Po ostygnięciu dodajemy zapach rumowy i odlewamy trochę masy na polewę. Do reszty dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i żółtka. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy i mieszamy. Pieczemy do 45 min w tem. 180 stopniach celsjusza. Gdy ciasto upiecze się i przestygnie polewamy polewą ------------------------------------------------------------- https://studioplus.pl/ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.