SmakoszkaSmak Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Składniki: 6 szklanek mąki 1 kostka margaryny (roztopić- zimną dodajemy) 4 jajka cukier waniliowy 10 dag. drożdży szczypta soli (ja nie dałam do tych wcale) 4 łyżki cukru Rozrobić na początek cukier z drożdżami. Wsypać do tego pozostałe składniki wraz z zimną płynną margaryną. Z takiej masy wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na mniejsze porcje. Każdą porcję należy rozwałkować na kształt koła i na dość cienko. Kroimy ciasto na 8 części (ma być 8 trójkątów). Każdy trójkąt smarujemy marmoladą i zwijamy w rulonik. Rogaliki układamy na blaszce w odstępach jeden od drugiego ponieważ w piekarniku trochę urosną. Rogaliki smarujemy rozbełtanym surowym jajkiem za pomocą pędzla. Pieczemy w 180 stopniach C 20 min. ---------------------------------------------------------------- https://studioplus.pl/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.