Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

 

   2 szklanki mąki pszennej

   płaska łyżeczka proszku do pieczenia

   płaska łyżeczka sody

   3/4 szk cukru

   3/4 szk oleju

   2 jaja duże

   1 szk mleka

   1 litr borówek

 

Najpierw miksuję mokre składniki czyli mleko jaja i olej. Dodaję do nich mąkę, proszek, sodę i cukier. Całość mieszam już łyżką aż nie będzie grudek mąki. Formę na muffinki wyłożyłam papierem pergaminowym. Wlałam ciasto do połowy i położyłam solidną łyżkę borówek. Dodając borówki ciasto jeszcze podniosło się. Piekłam 25 minut w temp 175 stopni Wyszły na prawdę duże, smaczne, puszyste babeczki, i mimo że dałam dużo borówek nie powstał zakalec.

 

----------------------------------------------------------

https://studioplus.pl/

  • Like 1
  • 2 lata później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.