SmakoszkaSmak Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2013 Składniki: 2 szklanki mąki pszennej płaska łyżeczka proszku do pieczenia płaska łyżeczka sody 3/4 szk cukru 3/4 szk oleju 2 jaja duże 1 szk mleka 1 litr borówek Najpierw miksuję mokre składniki czyli mleko jaja i olej. Dodaję do nich mąkę, proszek, sodę i cukier. Całość mieszam już łyżką aż nie będzie grudek mąki. Formę na muffinki wyłożyłam papierem pergaminowym. Wlałam ciasto do połowy i położyłam solidną łyżkę borówek. Dodając borówki ciasto jeszcze podniosło się. Piekłam 25 minut w temp 175 stopni Wyszły na prawdę duże, smaczne, puszyste babeczki, i mimo że dałam dużo borówek nie powstał zakalec. ---------------------------------------------------------- https://studioplus.pl/ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.