Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłam fajny przepis na stronie kolekcji smaków 🙂 Już zamówiłam soczewicę 🙂

 

Składniki

  • naleśniki 8szt
  • pasztet z soczewicy
  • świeży szpinak 200gr
  • pomidor 1szt
  • pół szklanki tartego sera(mozarella, gouda, chedar)
  • pieczarki 200gr
  • boczniaki 200gr
  • jedna cebula
  • śmietana 18% 200ml
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia 

 

 

Sposób przygotowania

Sos grzybowy: W rondelku szklimy na oliwie cebule, dodajemy pokrojone w duże kawałki grzyby i dusimy na dużym ogniu kiedy odparuje z grzybów płyn dodajemy śmietankę i gotujemy aż śmietanka się zredukuje i sos zgęstnieje, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz: Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, Szpinak myjemy pod bieżąca wodą, suszymy i siekamy. Wszystkie składniki łączymy z pasztetem z soczewicy i ewentualnie podprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy naleśnik rozkładamy farsz i zwijamy w rulon, posypujemy tartym serem i zapiekamy w piecu w temperaturze 180stC przez 5min. Polewamy gorącym sosem grzybowym.

 

post-30752-0-22346500-1374677366_thumb.j

 

  • 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.