kucharka35 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Przepis znalazłam na stronie kolekcjasmakow.com 🙂 Chrupiące rogaliki nadziewane parfait z łososia i suszonymi pomidorami Składniki opakowanie ciasta francuskiego słoik parfait z łososia pół szklanki posiekanych suszonych pomidorów pęczek posiekanego szczypiorku jedno jajko dwie łyżki mleka Sposób przygotowania Przygotowujemy farsz do naszych rogalików: parfait z łososia mieszamy z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i tniemy wzdłuż na ok. 6cm paski, następnie pośrodku w poprzek. Każdy z powstałych prostokątów przecinamy tak, by powstały dwa trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem. Przy najkrótszym boku trójkątów układamy farsz. Zwijamy trójkąty ciasta od najkrótszego boku ku wierzchołkowi. Każdy powstały rogalik smarujemy pozostałym rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150'C ok. 15-20 minut. Podajemy ciepłe. Cytuj
Gość Eizzy Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2013 Hmm brzmi bardzo smakowicie, jeśli będę miała tylko chwilę czasu to myślę , że nic nie stoi na przeszkodzie bym mogła zrobiła te rogaliki :) Czytając przepis myślę, że będzie przepysznie :) Cytuj
MrFrodo Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Muszą być pyszne... Zwłaszcza zdjęcie pobudza wyobraźnię :D Cytuj
Gość Fifek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Co to jest parafait z łososia ? Cytuj
Spoon Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Lubię takie szybkie i proste przepisy :) i dołączam się do pytania "Co to jest parafait z łososia ?" Cytuj
homie Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Też jestem ciekawa, ja znam to określenie jako mrożony deser w wysokim kieliszku :) Cytuj
Spoon Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Wujek google mów: "parfait z łososia - delikatny mus, przygotowany ze świeżego mięsa łososia. " Można w go w słoiku kupić :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.