Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepis znalazłam na stronie kolekcjasmakow.com 🙂

 

Chrupiące rogaliki nadziewane parfait z łososia i suszonymi pomidorami

 

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • słoik parfait z łososia
  • pół szklanki posiekanych suszonych pomidorów
  • pęczek posiekanego szczypiorku
  • jedno jajko
  • dwie łyżki mleka

 

Sposób przygotowania

Przygotowujemy farsz do naszych rogalików: parfait z łososia mieszamy z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i tniemy wzdłuż na ok. 6cm paski, następnie pośrodku w poprzek. Każdy z powstałych prostokątów przecinamy tak, by powstały dwa trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem. Przy najkrótszym boku trójkątów układamy farsz. Zwijamy trójkąty ciasta od najkrótszego boku ku wierzchołkowi. Każdy powstały rogalik smarujemy pozostałym rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150'C ok. 15-20 minut. Podajemy ciepłe.

 

post-30752-0-33917900-1375965299_thumb.j

  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Hmm brzmi bardzo smakowicie, jeśli będę miała tylko chwilę czasu to myślę , że nic nie stoi na przeszkodzie bym mogła zrobiła te rogaliki :) Czytając przepis myślę, że będzie przepysznie :)

  • 5 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.