sendej Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Przedstawiam rozwiązanie pośrednie między prawdziwą pizzą a tą mrożoną, pozwalające zaoszczędzić pieniądze a jednocześnie zachowujące niezły smak. Składniki: -pizza mrożona -pomidor -żółty ser Przygotowanie: Pizze należy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając jedynie nasze ulepszenia - Pomidora kroimy na cienkie plasterki i układamy na wierzchu pizzy a następnie posypujemy startym żółtym serem. Jeśli nasza mrożonka dysponuje grubym ciastem można dodać adekwatnie grubsze plasterki pomidora. (pomidor głównie ma zagłuszyć smak dodatków które już są w pizzy, można to też osiągnąć zalewając ją ketchupem, ja jednak polecam świeżego pomidora). Dodatkowy serek oczywiście zawsze się przydaje, podnosi wszystkie walory smakowe. Koszt mrożonej pizzy: waha się od 6 zł za kilogramową pizzę! (biedronka) do 7-8 zł za taką małą okrągłą ok 300 g dla takiej pizzy cała procedura jest raczej nie opłacalna Koszt dodatków: (dla pizzy 300g) ok 2 zł Przepis pochodzi ze strony: https://przepisy-studenckie.blogspot.com/ Cytuj
suodka Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 No powiem Ci szczerze, że Ameryki nie odkrywasz tym postem :P Ja tak od dawna robię i myślę, że wiele osób też - zwłaszcza, gdy nie ma czasu na samodzielne przygotowanie pizzy od podstaw ;) Cytuj
sendej Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Większość raczej dodaje sam ser, zauważyłem u wielu osób jakąś taką niechęć do pieczonego pomidora a moim zdaniem taki jest świetny, dlatego uznałem że warto o tym napisać. Cytuj
jolciaaa1234 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Zaciakawił mnie tytuł :) niemniej można spróbować Cytuj
Spoon Opublikowano 17 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2014 Najlepszą pizzę robi mój mąż.. placek jest rewelacyjny, ale receptura to tajemnica, dostał ją od kolegi, który był na kursie we Włoszech. Nie zamawiamy, ani nie kupujemy gotowych spodów, bo nic nie równa się tej zrobionej samemu. Cytuj
Hitsus Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Pizzy nigdy mi nie wychodziły. Muszę się wybrać do prawdziwiej włoskiej restauracji, aby móc zjeść prawdziwą włoską pizzę. Cytuj
marysi_co Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 No powiem Ci szczerze, że Ameryki nie odkrywasz tym postem :razz: Ja tak od dawna robię i myślę, że wiele osób też - zwłaszcza, gdy nie ma czasu na samodzielne przygotowanie pizzy od podstaw ;-) Dokładnie, zgadzam się z suodka. Chociaż raczej rzadko robię w ten sposób, ponieważ jednak nie przepadam za pizzą mrożoną i zdecydowanie wolę zwykłą, domową. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.