Agusia Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Super ser do krakersow! U mnie robi furore,! Mam nadzieje ze w Polsce dostepny jest serek Philadelphia, ser ek twarogowy o konsystencji topionego! Ja nawet uzywam go do ruskich pierogow! Ok podaje przepis: kostka serka philadelphia ( ok.20 dag). 2 zabki czosnku 1/2 malej fioletowej cebulki Grubo mielony pieprz Siekana natka pietruszki lub koperek Czosnek drobniutko posiekac i lekko podprazyc na suchej patelni-tylko nie za mocno bo bedzie gorzki! Cebulke posiekac w jak najdrobniejsza kosteczke. Czosnek, cebule, pieprz I ewentualnie szczypte soli ( ale to juz wedlug wlasnego uznania)wymieszac z serem, uformowac z niego walec I schlodzic w lodowce. Ja robie dzien wczesniej wiec wszystko sie ladnie przegryzie! Przed podaniem obtoczyc w siekanej pietruszce lub koperku! Podawac z krakersami! Polecam! Niedroga, smaczna I latwa przekaska! Cytuj
suodka Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ten serek chyba jest dost臋pny w niekt贸rych miejscach w Polsce, ale z tego co s艂ysza艂am to chyba jest drogi :-/ Cytuj
MrFrodo Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Philadephia jest nieco dro偶sza od innych, ale nie a偶 tak bardzo, 偶eby nie mo偶na by艂o sobie na niego od czasu pozwoli膰 ;) dostepny praktycznie w ka偶dym supermarkecie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.