Agusia Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Super ser do krakersow! U mnie robi furore,! Mam nadzieje ze w Polsce dostepny jest serek Philadelphia, ser ek twarogowy o konsystencji topionego! Ja nawet uzywam go do ruskich pierogow! Ok podaje przepis: kostka serka philadelphia ( ok.20 dag). 2 zabki czosnku 1/2 malej fioletowej cebulki Grubo mielony pieprz Siekana natka pietruszki lub koperek Czosnek drobniutko posiekac i lekko podprazyc na suchej patelni-tylko nie za mocno bo bedzie gorzki! Cebulke posiekac w jak najdrobniejsza kosteczke. Czosnek, cebule, pieprz I ewentualnie szczypte soli ( ale to juz wedlug wlasnego uznania)wymieszac z serem, uformowac z niego walec I schlodzic w lodowce. Ja robie dzien wczesniej wiec wszystko sie ladnie przegryzie! Przed podaniem obtoczyc w siekanej pietruszce lub koperku! Podawac z krakersami! Polecam! Niedroga, smaczna I latwa przekaska! Cytuj
suodka Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ten serek chyba jest dostępny w niektórych miejscach w Polsce, ale z tego co słyszałam to chyba jest drogi :-/ Cytuj
MrFrodo Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Philadephia jest nieco droższa od innych, ale nie aż tak bardzo, żeby nie można było sobie na niego od czasu pozwolić ;) dostepny praktycznie w każdym supermarkecie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi