Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki dla 4 osób:

1 biała cebula lub szalotka drobno posiekanej
800 g dyni pokrojonej w kostkę
gałka muszkatołowa
500 g makaronu tagliatelle
350 gęstej śmietany 18%
80 g masła
5 łyżek startego parmezanu + dekoracja
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
oliwa z oliwek extra vergine
sól
pieprz czarny
 

 

Przepis Kulinarny:


Obraną dynię, przenieś do garnka i dodaj 3/4 masła. Dopraw wszystko gałką muszkatołową i duś przez około 30 minut, aż dynia będzie miękka.


Na drugą patelnię umieść 1/4 masła oraz cebulę i duś przez 10 minut od czasu do czasu mieszając.
Po upływie 30 minut do dyni dodaj uduszoną cebulę, śmietanę, starty parmezan i pietruszkę. Spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem.


Tak przygotowaną dynię dodaj do ugotowanego makaronu w osolonej wodzie.
Wymieszaj dokładnie ze sobą wszystkie składniki i przed podaniem makaronu z dynią posyp startym parmezanem.

 

 

https://meskakuchnia.com/przepisy-kulinarne/dania-glowne/makaron-tagliatelle-dynia

post-30698-0-13772200-1378101360_thumb.j

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.