k@sia Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 Warzywa: 4 kg marchwi 1,5 kg cebuli 6 dużych czerwonych papryk Marchewkę obrać, ugotować i pokroić w kostkę, cebulę w półplasterki a paprykę w paseczki. Sos: 1 duży słoiczek koncentratu pomidorowego 7 łyżek octu 11/2szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 1 szklanka wody 2 łyżki soli Wszystkie składniki sosu połączyć, włożyć paprykę i cebulę i gotować 15 min. Następnie dodać marchew, wymieszać, nakładać do słoików. Pasteryzować 15 min. Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Mniam! Wygląda smakowicie ta sałateczka - dziękuję na pewno się skuszę :biggrin: Ps. Kasiu tak sobie myślę, że tutaj to będziesz miała "jak w banku" przepis Ci już nie zginie ;) pozdrawiam :D Cytuj
Gość k@sia Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2013 Tak, tu na pewno przepis się nie zgubi 🙂 Zachęcam do wypróbowania bo warto 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Moja sałatka też już gotowa 🙂 Prezentuje się okazale, i smakuje bardzo dobrze, bo już ją kosztowaliśmy - mniam! Dziękuję pięknie za ten przepis i czekam na kolejne ;-) Pozdrawiam :grin: Cytuj
Gość izimega Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Jak długo ta sałatka może "przeleżeć" w lodówce? Trzeba ją od razu zjeść? Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Po pasteryzacji można ją wynieść do zimnej piwnicy. Ja nie trzymam takich sałatek w lodówce, bo w kuchni zabrakłoby mi miejsca na lodówki ;-) Nie, nie trzeba jej od razu zjeść, w piwnicy może stać do 1 rok lub trochę więcej, aż ją zjemy ;-) Ważne jest tylko, żeby słoik był dobrze zakręcony, szczelnie (słoik należy odwrócić i sprawdzić czy nic się z niego nie wylewa) i sałatka była pasteryzowana (to ważne!), powodzenia 🙂 Cytuj
MrFrodo Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2013 dobra, swoją zrobię za rok ;) ;D Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Sałatka jest przepyszna, czas zrobić kolejne zapasy - polecam gorąco :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi