Gość Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 MUS CZEKOLADOWY Produkty potrzebne do przepisu 4 świeże jajka 4 łyżki cukru pudru 100 g masła 4 łyżki bardzo mocnej kawy w płynie 200 g gorzkiej czekolady lub 40 g wiórków czekoladowych Jak to zrobić: Rozbij czekoladę na małe kawałeczki. Rozpuść ją z kawą w misce trzymanej na parze. Sprawdzaj, czy miska nie jest za gorąca. Wrzuć małe kawałeczki masła do środka i wymieszaj drewnianą łyżką. Z cukru i żółtek zrób kogiel mogiel. Zdejmij czekoladę z ognia i delikatnie wymieszaj ją z koglem-moglem. Ubij białko na sztywno z odrobiną cukru. Wymieszaj je z masą, włóż do kieliszków do Martini i wstaw do lodówki. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.