Dorunia Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 -1 kg.buraków czerwonych -2 kwaskowe jabłka -1 spora cebula -sól,pieprz do smaku -ocet do smaku -1/2 kostki masła Buraczki obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach,przełożyć do garnka,podlać 1/4 szk.wody,dodać 1/4 kostki masła,po 1 łyżeczce soli i cukru i dusić 20 min.pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Po tym czasie obrać jabłka,zetrzeć na tarce o dużych otworach i dorzucić do buraczków i dusić 10 min.Cebulę obrać,pokroić w piórka,podsmażyć na 1/4 kostki masła i też dorzucić do buraczków,doprawić całość solą,pieprzem,octem i dusić nie więcej niż 5 min.Można podawać na ciepło,ale smakują również na zimno :) Cytuj
basga Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 super-już wiem co następnym razem zrobię do mielonych! Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Super! Pięknie dziękuję Ci za szybką odpowiedź i za ten przepis :biggrin: A mam pytanko czy te buraczki obieramy i trzemy surowe czy już ugotowane? :blush: Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Buraczki surowe obieramy i trzemy na tarce :) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Dzięki Doruniu :) Cytuj
Basia K Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Dziękuję za ten przepis. Podobnie,jak Dorota jestem fanką buraczków,a co znalazłam jakieś przepisy,to w większości były na słodko, bleee Cytuj
Dorunia Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Bardzo,bardzo proszę :) i napiszcie jak Wam i Waszym rodzinkom smakowały :) Cytuj
Dorota Opublikowano 9 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Doruniu buraczki z Twojego przepisu wyszły przepyszne 🙂 Wszystkim bardzo smakowały, każdy tylko podchodził i sobie dokładał :mrgreen: Dziękuję za przepis i gorąco go polecam :biggrin: Mniam! Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2014 Bardzo proszę i cieszę się,ze smakowały :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.