meskakuchnia Opublikowano 16 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2013 Składniki: 400g łososia 1 litr bulionu warzywnego 1 duża marchew 1 cebula 2 garście świeżych podgrzybków 1/2 kg ziemniaków 2 łyżki śmietany 18% świeży koperek masło sól pieprz Przepis Kulinarny: Obrane ziemniaki wrzuć do garnka, zalej bulionem warzywnym i gotuj przez około 25 minut. Po 10 minutach do ziemniaków wrzuć pokropioną w kostkę marchew. W czasie gdy ziemniaki będą się gotować na rozgrzanej patelni umieść odrobinę masła i wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz duże kawałki grzybów. Wszystko oprósz delikatnie solą oraz pieprzem i smaż przez 15 minut. Usmażone grzyby dodaj do gotujących się ziemniaków. Spróbuj i dopraw zupę solą oraz pieprzem. Gotuj wszystko przez około 5 minut do momentu aż ziemniaki będą miękkie. W tym czasie pokrój łososia w kostkę. Gdy ziemniaki będą miękkie wrzuć łososia do zupy dodaj śmietanę i wszystko wymieszaj. Spróbuj ponownie i jeżeli uznasz dopraw jeszcze raz solą lub pierzem. Tak przygotowaną zupę gotuj na niewielkim ogniu przez 5 minut. Przygotowaną zupę przenieś na talerze i posyp pociętym koperkiem. [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.