monika76 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Ciasto : po 25 dag mąki i cukru pudru,1/2 paczki margaryny,3/4 szklanki mleka,3 jajka,ok 4 dag kakao,niecała torebka proszku do pieczenia,cukier waniliowy. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym ,dodać żółtka i wciąz ucierając dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko a na końcu pianę z białek.Wlać ciasto do małej tortownicy i upiec.Ostudzić przeciąć na 3 krążki. Krem : 25 dag masła,ok 7 łyżek cukru,szklanka kwaśnego mleka lub śmietany,cukier waniliowy Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.Wciaż ucierajac dodawać stopniowo kwaśne mleko lub śmietanę.Można dodać łyżeczkę soku z cytryny.Krążki ciasta przełożyć kremem. Polewa: 4 łyżki cukru,łyżka wody,3 dag kakao,1/3 kostki masła,wi.órki kokosowe Składniki włożyć do garnka i rozpuścić na małym ogniu,mieszając zagotować.Ostudzoną polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.