Basia K Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 3 jajka 1,5 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Zmiksować powyższe składniki w większej misce. Dodać do masy 2 szklanki mąki,2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1,5 łyżeczki sody. Wymieszać. Dodać 3 łyżki oleju. Obrać kilka jabłek, posiekać 15 dag orzechów włoskich. Dodać jabłka i orzechy do ciasta. Wymieszać. Piec około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni (sprawdzamy patyczkiem) Gorące można posypać cukrem pudrem. Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 Brzmi smakowicie Basiu to ciasto, i przepis na czasie :mrgreen:, dzięki będę musiała się skusić :biggrin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.