wykipialmimakaron Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2013 Są różne przepisy na "żółtą sałatkę" czy w ogóle na sałatki nazwane jakimś kolorem. Ostatnio skonstruowałam własną - żółtą. Wyszła całkiem zacnie :) Żółta sałatka z makaronem Składniki:200g makaronu pełnoziarnistego "świderki" 2 piersi z kurczaka (opcjonalnie tuńczyk), 1 puszka ananasa, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 1 kostka sera feta(250g), pesto, czosnek, czarny pieprz, zioła prowansalskie. Wykonanie:Makaron ugotuj. Piersi posól, oprósz ziołami prowansalskimi i upiecz (180 stopni, ok. 30-40min). Fetę i kurczaka pokrój w kostkę, plastry ananasa na 8 części. Dodaj pozostałe składniki, przypraw do smaku (ja użyłam +/- 2 łyżek pesto, bo uwielbiam ;)) Omniomniom :D https://wykipialmimakaron.blogspot.com/2013/10/makara.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi