monika76 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Na pulpety : 50 dag mielonego mięsa(łopatka,karczek lub wołowo-wieprz),5 dag surowej lub zwyłej szynki pokrojonej w kostkę, po 1 pęczku posiekanej natki pietruszki i szczypiorku,1 starta cebula,2 jajka,1 bułka namoczona w wodzie i odciśnięta,sól,pieprz,1/2 litra rosołu Sos serowy : 1/2 litra mleka,3 jajka,20 dag startego,żółtego sera,szczypta startej gałki muszkatołowej Wykonanie: 1.Do mięsa dodać szynkę,zioła,jajka.cebulę i bułkę.Przyprawić sola i pieprzem,wyrobić.Uformować ok.16 kulek.Włożyć do rosołu i gotować przez 10 min. 2.Mleko wlać do garnka,wbić jajka ,dodać ser.Mieszając podgrzać,ale nie dopuscic do zagotowania.Przyprawic gałką muszkatołową,solą i pieprzem. 3.Wyjać kulki z rosou i polać sosem serowym.......podawać z różnego rodzaju makaronami P.S............Potrawę przygotowuje się około 25 min. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.