romsowa Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam wszystkich uczestników tego forum :biggrin: Jestem studentm UJ i przymierzam się do projektu badawczego na temat for kulinarnych. Chciałbym poobserować to forum, poprzebyać na nim, zadać pytania, np. czy macie jakieś autoryety kulinarne? Czy np. Magda Gessler - co tu dużo mówić "największa gwiazda kulinarna" ostatnich lat jest dla was autorytetem? Czy oglądacie jej programy? Albo czy gotujecie według jej przepisów? Czy one się sprawdzają? Z góry dziękuję za reakcję. Cytuj
Krystyna9 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 dla mnie pani Gessler nie jest autorytetem. Za dużo o gotowaniu to raczej nie wie. Ona jest tylko właścicielką kilku restauracji ale nigdy nie kucharzyła. Ogladam Jej program, ale tylko z ciekawości. Do przepisów raczej nie odważyła bym się sięgać Cytuj
romsowa Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2013 W sumie to jest najważniejszy zarzut jaki się jej stawia: czyli brak doświadczenia kucharskiego. Ale przecież ona się przyznaje, że nie jest kucharką. Pytanie zatem skąd ta jej popularność? Przecież kucharzy, dobrych kucharzy, który mają pragramy w TV jest wieklu, a chyba tylko Magda Gessler budzi takie emocje. Cytuj
romsowa Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2013 A co sądzicie o "zamiłowaniu" Gessler do naturalnej, zdrowej, polskiej żywności. Mam wrażenie, że dzięki jej "rewolucjom" ludzie zaczeli bardziej zwracać uwagę na to co jedzą i z jakich produktów przygotowują potrawy? Cytuj
olisienka Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2015 Jestem córką szefa kuchni :) Pamiętam, że gdy zaczęła się fala Pani Magdy, mój tata złapał się za głowę. Poszperałam w necie i ku memu zdumieniu ta kobieta z zawodu zajmuję się dziełami sztuki :p Masakra. Co ta telewizja robi z nami :) Cytuj
zyraffa Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2015 jakimś kulinarnym guru to ona nie jest, ale nie da się nie zauważyć, że poziom jedzenia w restauracjach odkąd są Rewolucje znacznie się poprawił. i to nie tylko tam, gdzie była. chyba ludzie zaczęli więcej wymagać, bo wiedzą na co zwracać uwagę Cytuj
Smakija Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Najpierw za nia nie przepadałam ale wie co robi. Może nie należy do najmilszych ale jest szczera. Zobaczyłam 7 sezonów jej Rewolucji wyrywkowo, więc pewnie i pozostałe będę zerkała Cytuj
mala_kuchareczka Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2016 Jej programy są czasem nawet zabawne kiedy wyklina na tych wszystkich ludzi i obnaża ich głupotę. Przykro się patrzy natomiast na to jaki brud mamy w naszych polskich restauracjach i jakie "wałki" tam odchodzą :P Mimo to uważam, że program jest typowo rozrywkowy, z opinii słyszałam, że restauracje pani Gessler wcale nie są wspaniałe i według mnie ona się guzik zna na gotowaniu :) Cytuj
GAlutka Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 dla mnie niekoniecznie, chociaż tak naprawde widzimy ja w dziwnej roli, nie do konca jak gotuje...ja bardzo polubiłąm przepisy Pawła Małeckiego...sprawdziłam niejeden, zwłąszcza na ciasta i są pyszne, zawsze mi wychodzą...wiec ja mogę o tym panu napisać;) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2017 Ja to widzę tak -Magda Gessler kiedyś może sporo gotowała, teraz jednak głownie występuje w roli restauratora i celebryty. Choć fakt jest taki że poziom świadomości konsumenta dzięki jej programom na pewno wzrósł i dużo pozytywnego wprowadziła do polskiej gatronomii. Ale autorytet to jednak za mocne słowo. Za autorytet mogę uznać Wojciecha Amaro, zwłaszcza że śledziłem jego poczynania jeszcze przed jego występami w telewizji. Sentyment również mam do ś.p Maciej Kuronia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi