meskakuchnia Opublikowano 27 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2013 Przepis dla 4 osób. Składniki: 800g obranej dyni 800g pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy bulion warzywny 2 papryczki chili 1 duża cebula 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka ostrej papryki oliwa z oliwek sól natka pietruszki Przepis Kulinarny: Pokrój dynie w kawałki, wrzuć ją do garnka i zalej bulionem warzywny ale tylko do wysokości dyni. Tak przygotowaną dynię gotuj przez 20 minut. W czasie gotowania dyni pokrój papryczkę chili oraz cebulę na drobne kawałki. Pokrojone warzywa przenieś do garnka dodaj dwie łyżki oliwy, odrobinę soli i smaż przez 5 minut. Później do garnka wrzuć pokrojone pomidory i smaż wszystko przez kolejne 10 minut na wolnym ogniu. Teraz czas na dynię. Gdy będzie miękka odcedź ją dokładnie i rozgnieć ją tak aby uzyskać jednolitą masę. Tak przygotowaną dynię przenieś do garnka z cebulą, chili oraz pomidorami. Dodaj do warzyw znajdujących się w garnku odsączoną fasolę oraz kukurydzę. Wymieszaj wszystkie składniki ze sobą. Dodaj cynamon i ostrą paprykę. Wymieszaj ponownie, spróbuj i dopraw solą. Tak przygotowane „con carne” gotuj na bardzo małym ogniu przez 15 minut, często mieszając składniki. Przygotowane chili con carne przenieś na talarze i posyp pociętą natką pietruszki. [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
marta_monte Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2019 w związku z sezonem dyniowym, pokusiłam się o sprawdzenie tego przepisu. meeeeeega ❤️ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.