monika76 Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Pokroić bułkę w cienkie plastry,mniej więcej 5 cm długie i szerokie i smarować każdy następującą masą: 1-2 łyżki masła utrzeć z dwoma surowymi żółlykami,dodać 2 łyżki startego parmezanu(lub innego sera) i odrobinę papryki mielonej(ostrej lub słodkiej),dobrze wymieszać, smarować bułeczki masą ( dosc grubo) ,ułozyc na blasze i włozyć do nagrzanego piekarnika na 5 min,aby dobrze sie zrumieniły. P.S.....Grzanki te podaje się na ciepło....Najlepiej pasują do rosołu,bulionu i wszystkich czystych zup. (Grzanki takie( z bulionem) jadłam niedawno na chrzcinach u mojej znajomej...mnie osobiście smakowały). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.