tulipanna Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Grudnia 2013 witam, jestem tu nowa i chcia艂abym spyta膰 do艣wiadczonych kucharzy, co poda膰 do 艣wi膮tecznego obiadu zamiast ziemniak贸w? planuj臋 przygotowa膰 indyka z owocami (nadziewanego) i do tego co艣 wegetaria艅skiego - my艣l臋 o 艂ososiu (nie wiem jeszcze dok艂adnie co ale musz臋 mie膰 takie danie bo 2 osoby nie jedz膮 mi臋sa) i chcia艂abym poda膰 do tego co艣 innego ni偶 wiecznie kartofle na r贸偶ne sposoby. oczywi艣cie chc臋 poda膰 2 sa艂atki/sur贸wki, zup臋 (jaki艣 krem, mo偶e krewetkowy) no i pytanie co b臋dzie pasowa膰 do indyka? b臋d臋 wdzi臋czna za podpowied藕! Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witaj w smacznym gronie 馃檪 聽 Zamiast ziemniak贸w mo偶na poda膰: 聽 :arrow:聽 ulubion膮 kasz臋 z sosem; :arrow: risotto lub ry偶 ugotowany na bulionie + potem r贸偶ne dodatki: zielona pietruszka, marchewka, pra偶ony na ma艣le s艂onecznik itd. :arrow: puree np. z zielonego groszku, broku艂a lub kalafiora (mo偶e by膰 z dodatkiem ziemniak贸w); :arrow: sma偶one w bu艂ce tartej - apetyczne kuleczki - kotleciki z kalafiora lub broku艂a; :arrow: makaron - zapiekank臋 z makaronu (makaron, troch臋 warzyw i 偶贸艂ty ser - razem zapiekane) lub makaron podsma偶ony na mase艂ku lub oleju z dodatkiem ulubionych zi贸艂. 聽 Powodzenia i smacznego 馃檪 Cytuj
GAlutka Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zg艂o艣 Opublikowano 30 Grudnia 2016 ja bardzo polubi艂am kasz臋 owsian膮, albo czasem mozna dostac takie mieszanki...kasza, makaron i suszone pomidory- ten zestaw lubi臋 najbardziej, jest p[yszna...w netto mozna czasami dostac, nigdzie indziej nie widzia艂am;/ Cytuj
czarna05 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Stycznia 2018 艂oso艣 nie jest wegetaria艅ski, to wci膮偶 mi臋so Cytuj
PoProstuDora Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zg艂o艣 Opublikowano 15 Stycznia 2018 4 godziny temu, czarna05 napisa艂: 艂oso艣 nie jest wegetaria艅ski, to wci膮偶 mi臋so 呕e te偶 wcze艣niej nikt si臋 nie zorientowa艂! :D Zamiast ziemniak贸w polecam bataty. Ten sam rz膮d, inna rodzina, co ziemniaki. Mo偶e bardzo pasowa膰 do indyka z owocami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.