tulipanna Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 witam, jestem tu nowa i chciałabym spytać doświadczonych kucharzy, co podać do świątecznego obiadu zamiast ziemniaków? planuję przygotować indyka z owocami (nadziewanego) i do tego coś wegetariańskiego - myślę o łososiu (nie wiem jeszcze dokładnie co ale muszę mieć takie danie bo 2 osoby nie jedzą mięsa) i chciałabym podać do tego coś innego niż wiecznie kartofle na różne sposoby. oczywiście chcę podać 2 sałatki/surówki, zupę (jakiś krem, może krewetkowy) no i pytanie co będzie pasować do indyka? będę wdzięczna za podpowiedź! Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Witaj w smacznym gronie 🙂 Zamiast ziemniaków można podać: :arrow: ulubioną kaszę z sosem; :arrow: risotto lub ryż ugotowany na bulionie + potem różne dodatki: zielona pietruszka, marchewka, prażony na maśle słonecznik itd. :arrow: puree np. z zielonego groszku, brokuła lub kalafiora (może być z dodatkiem ziemniaków); :arrow: smażone w bułce tartej - apetyczne kuleczki - kotleciki z kalafiora lub brokuła; :arrow: makaron - zapiekankę z makaronu (makaron, trochę warzyw i żółty ser - razem zapiekane) lub makaron podsmażony na masełku lub oleju z dodatkiem ulubionych ziół. Powodzenia i smacznego 🙂 Cytuj
GAlutka Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 ja bardzo polubiłam kaszę owsianą, albo czasem mozna dostac takie mieszanki...kasza, makaron i suszone pomidory- ten zestaw lubię najbardziej, jest p[yszna...w netto mozna czasami dostac, nigdzie indziej nie widziałam;/ Cytuj
czarna05 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2018 łosoś nie jest wegetariański, to wciąż mięso Cytuj
PoProstuDora Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2018 4 godziny temu, czarna05 napisał: łosoś nie jest wegetariański, to wciąż mięso Że też wcześniej nikt się nie zorientował! :D Zamiast ziemniaków polecam bataty. Ten sam rząd, inna rodzina, co ziemniaki. Może bardzo pasować do indyka z owocami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi