Duke Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Chcę wykonać bułki hamburgerowe według tego przepisu: [LINK NIEAKTUALNY] Jest napisane tam aby pozwolić ciastu wyrosnąć, potem podzielić je na bułeczki i pozwolić wyrosnąć mu ponownie. W innym źródle również znalazłem informację: Ciasto drożdżowe powinno wyrosnąć dwukrotnie (poza bardzo nielicznymi wyjatkami, kiedy to należy trzymać się przepisu). Pierwsze wyrastanie po wyrobieniu ciasta, drugie po uformowaniu go w kształt ostateczny - bułki, chałkę, pączki, ciasto na blachę itp. Nie jest tylko napisane po co tak robić. Jaki jest logiczny sens tej operacji? Jaki będzie efekt tego że od razu podzielę ciasto na bułki i pozwolę mu wyrosnąć. Bardzo proszę o precyzyjną odpowiedź. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Duke Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.