nivery Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 W przepisie jest że mam utrzeć masło z cukrem, a potem dodawać po jednym jajku, ale uważać żeby się nie zważyło. Jak robiłam raz to się zważyło niestety(za radą mamy mikserem). Teraz znalazłam to: tam pisze "dosypując częściowo cukier stale ucierając do rozpuszczenia się cukru." Ale ten cukier się nie rozpuszcza! Nie chce mi się trzeci raz do sklepu latać po margarynę :( Jak to zrobić poprawnie? Teraz jestem na etapie: margaryna w misce utarta z cukrem(przyrządem do ucierania), ale cukier widać że nie rozpuszczony. Boję się że jak zacznę dawać jajka znowu coś pójdzie nie tak. https://smaker.pl/przepis-sernik-w-paski,47655.html To ten przepis Cytuj
marysi_co Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 On Ci się raczej nigdy nie rozpuście do końca - musi być po prostu w miarę gładka masa, bez cukrowych grudek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.