Beella Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Składniki: ciasto 2szkl mąki jajko opakowanie drożdży instant woda Z podanych składników zagnieść ciasto. Farsz: opakowanie szpinaku rozdrobnionego opakowanie sera feta 2 duże cebule sól pieprz Cebule pokroić w kostkę podsmażyć na oleju,dodać szpinak smażyć do wyparownia wody.Dodać rozdrobniony ser i doprawić do smaku solą i pieprzem na ostro(ja dodaję papryczkę chili).Pozostawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować na cienki placek,szklanką wycinać krążki na środek nakładać farsz i zwijać jak pierożki.Piec w temperaturze 180st.na złoty kolor. 1 Cytuj
Gość Thoris Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ja z podobny farsz wykorzystuje do 'pasztecików' z ciasta francuskiego (takiego kupnego). I zapiekam w piekarniku 150 stopni przez ok 30 min. Cytuj
KejKej Opublikowano 12 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2017 wersja dla leniwych - zamiast samemu robić ciasto można użyć kupnego francuskiego :))) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.