Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ser PILOS typu włoskiego do sałatek (okrągłe kulki) wyjmujemy z opakowania,wkładamy do garnka i zalewamy solanką.

 

SOLANKA:

1litr wody i 12dag soli.

 

Solanki trzeba uszykować tyle aby nasze sery były zakryte.W takiej solance sery trzymamy od 8-12 godzin,więc najlepiej zalać je na noc.Po upływie czasu sery wyjmujemy na czystę ścierkę oby obciekły.Wiążemy sznurkiem i wędzimy w wędzarni przez 3 godziny w temp.50-55st.

Ostatnie moje wędzenie było przyprawowe,ale nie każdy lubi.Składniki przypraw to:bazylia,oregano,tymianek,pieprz cytrynowy,słodka papryka.

 

Życzę smacznego.

 

post-12133-0-47608200-1389863318_thumb.j

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.