Beella Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ser PILOS typu włoskiego do sałatek (okrągłe kulki) wyjmujemy z opakowania,wkładamy do garnka i zalewamy solanką. SOLANKA: 1litr wody i 12dag soli. Solanki trzeba uszykować tyle aby nasze sery były zakryte.W takiej solance sery trzymamy od 8-12 godzin,więc najlepiej zalać je na noc.Po upływie czasu sery wyjmujemy na czystę ścierkę oby obciekły.Wiążemy sznurkiem i wędzimy w wędzarni przez 3 godziny w temp.50-55st. Ostatnie moje wędzenie było przyprawowe,ale nie każdy lubi.Składniki przypraw to:bazylia,oregano,tymianek,pieprz cytrynowy,słodka papryka. Życzę smacznego. Cytuj
marysi_co Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 Szkoda, że nie mam wędzarni ;( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.